Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Çalışma Saatleri : P.Tesi - Cuma : 07:00 - 24:00

Sık Sorulan Sorular

Sıkça gelen soruların hızlı ve net yanıtlarını içerir, böylece ziyaretçileriniz kolayca bilgilere erişebilir ve ihtiyaçlarına cevap bulabilir.
Ücretsiz kurulum yapıyor musunuz?
Elbette yapıyoruz. Bunun için tek yapmanız gereken, destek sistemimiz üzerinden bilgileriniz ile birlikte kurulum talebi iletmenizdir.
TOR ASANSÖR SERVİS HİZMETİ
TOR ASANSÖR SERVİS HİZMETİ Bina/Site Yöneticisi/Yönetimi Olarak Yasal Sorumluluklarımız Nelerdir? 634 Sayılı kat mülkiyeti kanunun 35. maddesi l fıkrası gereğince yılda en az 1 defa asansörün periyodik kontrollerini yaptırmaktan ve yetkili bir firma (HYB Belgesi olan) ile sözleşme yaparak her ay düzenli bakımlarını yaptırmaktan sorumludur. İlgili kanun maddesi; “l) (Ek: 4/ 4 / 2015-6645/82 madde) Ana gayrimenkulde bulunan asansörlerin güvenli bir şekilde işletilmesinin sağlanması amacıyla aylık bakımları ile yıllık kontrollerinin ilgili teknik düzenlemelere uygun şekilde yaptırılması ve bu işlemlere ilişkin ücretlerin ödenmesi.”
Asansördeki Renkli Etiketler Anlama Geliyor?
Asansör periyodik kontrol yönetmeliğinin 11. Maddesine göre; Periyodik kontrol sonuçları kusursuz, hafif kusurlu, kusurlu ve güvensiz olmak üzere dört grupta değerlendirilir. Kusursuz olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından yeşil renkli bilgi etiketi iliştirilir. Hafif kusurlu olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından mavi renkli bilgi etiketi iliştirilir. Kusurlu olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından sarı renkli bilgi etiketi iliştirilir. Güvensiz olarak tanımlanan asansöre, ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kuruluşu tarafından kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilir. Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez. Bu asansörün en fazla altmış gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla yüz yirmi gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Mavi renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansörde belirlenen uygunsuzlukların bir sonraki periyodik kontrole kadar giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır.
Asansör Periyodik Kontrol Nedir?
Asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliğine göre; Periyodik kontrol: Asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair yılda bir defa yaptırılacak olan muayeneyi ifade eder.
Asansör Periyodik Kontrol Nasıl Yaptırılır?
Asansörlerinize periyodik kontrol yaptırmak için, binanızın bulunduğu ilçe belediyesi veya il özel idaresinin protokol imzaladığı A tipi muayene kuruluşuna web sitesinden veya telefon, faks vb. yöntemlerle başvuruda bulunulabilir.
Asansör Periyodik Kontrol Ücreti Ne Kadardır?
Asansör Periyodik kontrol ücretleri Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan taban ve tavan ücretleri arasında olmak zorundadır. Her A tipi muayene kuruluşu protokol yaptığı ilçelerdeki asansör periyodik kontrol ücretlerini kendi resmi web sitelerinden ilan etmektedirler. İlgili ücret A tipi muayene kuruluşuna bina yöneticisi tarafından periyodik kontrol tarihi itibari ile en fazla 30 gün içerisinde ödenmek zorundadır
Sık Sorulan Sorular
Onarım gerektiren, Asansör ve binanız için, bugün bir randevu alın.

Hizmetlerimiz

Yardıma mı ihtiyacınız var? Veya Bir Temsilci Arıyorum

Copyright © 2024. Her Hakkı Saklıdır. kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir.GRAFİPROF